Aandenken aan je huisdier

Veel tekeningen die ik maak zijn van een hond of kat die overleden is. Het liefst gebruik ik duidelijke en scherpe voorbeeldfoto’s voor een tekening, maar uit ervaring weet ik dat die er niet altijd zijn.

Heb je weinig mooie foto’s of zijn ze van matige kwaliteit? Van de beschikbare foto’s probeer ik dan toch een mooi aandenken aan je huisdier te tekenen. Dat kan door te kiezen voor een kleiner portret in grafietpotlood of voor een portret met grijze potloden.


Klein portret in grafietpotlood

In grafietpotlood maak ik ook tekeningen in een kleiner formaat. De portretjes van 12 x 17 cm en 13 x 13 cm passen in een fotolijst. Daardoor zijn ze geschikt om weg te zetten, bijvoorbeeld op een speciaal gedenkplekje.

Portretje van Jari in grafietpotlood (+inkt) – 12 x 17 cmDierenportret met grijze potloden

Uit verschillende soorten grijze potloden kies ik voor elk portret een unieke combinatie voor het mooiste resultaat. Deze tekeningen zijn iets minder gedetailleerd dan een grafiettekening, maar door de kleur van de potloden en de achtergrond hebben ze een warme uitstraling.

Aandenken aan Glenda met grijze potloden – 30 x 40 cm

Wil jij ook een aandenken aan je huisdier laten tekenen? Neem gerust contact met me op als je wilt weten wat de beste keuze is voor een tekening.

Naar de contact-pagina