Voorbeelden dierenportretten

 

Op deze pagina vind je voorbeelden van dierenportretten in verschillende formaten en materialen.
 

Dierenportretten in grafietpotlood

Met grafietpotlood kan ik gedetailleerde tekeningen maken, mits de voorbeeldfoto’s van goede kwaliteit zijn. Behalve een tekening van de kop kun je in grafietpotlood ook een tekening van het hele dier laten maken. Afhankelijk van het formaat is een tekening met meerdere koppen of dieren mogelijk. Je kunt kiezen voor een witte of een grijze achtergrond.

Alle dieren – KattenHonden

 

Dierenportretten in pastelpotlood

Een pasteltekening wordt getekend met pastelpotloden in grijstinten op pastelmat. De details breng ik aan met grijze kleurpotloden. De kleur is warmer grijs dan een tekening in grafietpotlood. Een pasteltekening maak ik van de kop van het dier, met een grijze achtergrond. Een tekening van een heel dier of van meerdere koppen is mogelijk in overleg / op aanvraag.

 

Kleine portretjes in inkt met grafiet of aquarel

Bij deze expressieve portretjes wordt de kop van het dier getekend met inkt en grafietpotlood. Behalve in zwart-wit maak ik de kleine portretjes ook in kleur, in inkt met aquarelverf. Dankzij het kleinere formaat zijn deze portretjes heel geschikt om weg te zetten in een fotolijst.