Over mij


Mijn naam is Dyenne Nouwen. Als professioneel dierenportrettist teken en schilder ik portretten van dieren in opdracht. Dat doe ik inmiddels ruim 25 jaar en nog steeds met heel veel plezier.

De laatste jaren heb ik me gespecialiseerd in het maken van potloodtekeningen. Ik houd van de eenvoud en de kracht van een tekening. Na al die jaren voelt het nog steeds als toveren om met potloden een dier op papier tevoorschijn te laten komen. Ik teken graag mooie ogen en een glanzende vacht, maar ook grijze snuiten en rafel-oren, want het zijn juist die dingen die een dier en zijn portrettekening uniek maken.


Hoe ik dierenportrettist werd

Na de middelbare school ging ik naar een opleiding voor reclametekenaar. Ik tekende en schilderde het liefst dieren en na een aantal exposities en publicaties (o.a. in Onze Hond) kreeg ik steeds meer verzoeken om dierenportretten in opdracht te maken. In 1997 besloot ik om me in te schrijven bij de Kamer van Koophandel als dierenportrettist en sindsdien heb ik al veel mensen blij mogen maken met mijn werk.


Mijn eigen huisdieren

Al mijn hele leven ben ik omringd door allerlei soorten huisdieren. Meestal hadden we meerdere honden en katten tegelijk, vaak herplaatsers en vondelingen. Momenteel hebben we alleen poes Smokey, die ik met de fles heb grootgebracht. Ook hebben we een “adoptiepoes op afstand”, Daisy. Zij verblijft in Het Kattenwoud.

Onze honden en katten zijn vaak door mij gefotografeerd en getekend. Uiteraard staan ze ook op deze website.

Dierenportretten in zwart-wit
Vlinder, Nina en Smokey

Heb je na het bekijken van de website een vraag? Neem dan gerust even contact met me op. Wil je meer van mijn werk zien? Ik plaats regelmatig foto’s op Facebook en Instagram.

Bekijk de dierenportretten