Over Dyenne

 

Door wie wordt je dier getekend?

Hallo, mijn naam is Dyenne Nouwen. Ik woon samen met echtgenoot Theo en poes Smokey in het buitengebied van Oud Gastel (NB).

In mijn vrije tijd wandel ik graag in de natuur. Ik houd van lekker koken en bakken (en opeten!), lezen en art-house films.

Na de middelbare school ging ik naar Antwerpen voor een opleiding tot reclametekenaar. Terug in Nederland vond ik een baan in een drukkerij en daarnaast werkte ik als vrijwilliger in een dierenasiel. Dieren waren toen al het favoriete onderwerp in mijn tekeningen en schilderijen.

Na een aantal exposities en publicaties in o.a. “Onze Hond” kreeg ik steeds meer verzoeken om dierenportretten in opdracht te maken. In 1997 besloot ik me te laten inschrijven bij de kvk als zelfstandig kunstenaar.

Als dierenportrettist heb ik me gespecialiseerd in het tekenen van honden en katten in zwart-wit. Na al die jaren voelt het nog steeds een beetje als toveren om met eenvoudige potloden een dier op papier tevoorschijn te laten komen.

Ik houd van mooie ogen en een lieve blik, maar ook rafel-oren en grijze snuiten. Want het zijn juist die dingen die een dier uniek en bijzonder maken.

Als je door mij je dier wilt laten tekenen dan doe ik dat graag voor je!