Over mij


Hallo! Mijn naam is Dyenne Nouwen en ik woon in Oud Gastel (nb) waar ik ook mijn tekenkamer heb.

Al meer dan 25 jaar teken ik dierenportretten in opdracht en dat doe ik nog steeds met heel veel plezier.

Ik heb me gespecialiseerd in het maken van potloodtekeningen, omdat ik houd van de sfeer en de kracht van een tekening in zwart-wit. Na al die jaren voelt het nog steeds als toveren om met potloden een dier op papier tevoorschijn te laten komen.

Hoe ik dierenportrettist werd

Na de middelbare school ging ik naar het SISA in Antwerpen voor de opleiding publiciteitstekenen. Ik tekende en schilderde het liefst dieren en na een aantal exposities en publicaties (o.a. in Onze Hond) kreeg ik steeds meer verzoeken om portretten van dieren in opdracht te maken. In 1997 besloot ik om verder te gaan als dierenportrettist en sindsdien heb ik al veel mensen blij mogen maken met mijn werk.


Mijn eigen huisdieren

Al mijn hele leven ben ik omringd door allerlei soorten huisdieren. De meeste van onze honden en katten waren/zijn herplaatsers en vondelingen. Ik vind het leuk om ze te fotograferen en te tekenen en uiteraard staan ze ook op deze website.

Dierenportretten in zwart-wit
Vlinder, Nina en Smokey

Wil je meer van mijn werk zien? Ik plaats regelmatig foto’s op Facebook en Instagram. Heb je na het bekijken van de website een vraag? Neem dan gerust even contact me op.

Naar de contact-pagina