Veelgestelde vragen

Wat kost een tekening?

De prijs van een dierenportret is afhankelijk van het formaat en de extra opties die je kiest. De prijslijst vind je op de pagina Bestelinformatie en prijslijst. Vóór het plaatsen van je opdracht ontvang je altijd eerst vrijblijvend een prijsopgave met de totaalprijs van het portret (inclusief opties en verzendkosten).


Welk formaat tekening kies ik?

Als je twijfelt over het formaat, voor rechthoekig of vierkant, dan adviseer ik je graag aan de hand van de foto’s van je dier. Ik kijk dan of de foto duidelijk genoeg is voor het formaat tekening dat je wilt en maak eventueel verschillende foto-uitsneden/composities. Als het dier overleden is en de foto’s niet erg duidelijk zijn kan ik meestal wel een kleiner formaat / mini-portretje maken.


Wat zijn goede referentiefoto’s en hoe maak ik die?

Als je twijfelt of de foto’s van je hond of kat geschikt zijn voor een tekening mag je ze altijd opsturen, zodat ik kan kijken wat de mogelijkheden zijn. Als het je niet lukt om goede foto’s te maken kun je je dier door mij laten fotograferen.

Wil je weten of je goede foto’s hebt of wil je speciaal voor de tekening foto’s van je dier (laten) maken? Meer informatie vind je op Fototips.


Hoe lever ik de foto(’s) aan?

Het versturen van foto’s kan per e-mail, via WhatsApp of met het foto-formulier. De verschillende mogelijkheden vind je op de Contact-pagina.


Hoe plaats ik een opdracht voor een dierenportret?

Je ontvangt altijd eerst een foto-uitsnede/voorbeeld voor een dierenportret, samen met de prijsopgave. Ook ontvang je de gegevens voor de aanbetaling van 10% van de prijs van de tekening. Je opdracht is geplaatst op het moment dat je aanbetaling en adresgegevens door mij zijn ontvangen.


Wanneer moet ik betalen?

Als de tekening (bijna) af is ontvang je per e-mail een foto van het werk ter beoordeling. Je kunt dan nog aanpassingen doorgeven. Als alles naar wens is stuur ik je de factuur en vervolgens heb je 14 dagen de tijd om het resterende bedrag te betalen.


Hoe lang is de levertijd?

De levertijd is afhankelijk van het aantal lopende opdrachten en het formaat van het portret dat je wilt laten maken. De gemiddelde levertijd is 2 tot 4 weken, maar kan in drukke periodes langer zijn. Zorg er dus voor dat je de opdracht op tijd plaatst als het portret vóór een bepaalde datum/gelegenheid af moet zijn.

Je tekening wordt verzonden binnen 2 werkdagen ná ontvangst van je betaling.


Hoe wordt een dierenportret verzonden?

Verzendwijze: Dierenportretten vanaf 15 x 21 cm worden als aangetekend pakket verzonden. Mini-portretjes worden verzonden als brievenbuspakje (aangetekend tegen meerprijs).

Verpakking: Een tekening wordt samen met de passe-partout en kartonnen versteviging verpakt in een waterdichte foliehoes. Daar omheen gaat een stevige kartonnen wikkelverpakking.


Wat zijn de verzendkosten?

Voor verzending reken ik een bijdrage in de verzendkosten:
– NL: € 5,00
– BE: € 9,00

Dierenportretten kunnen op afspraak afgehaald worden in Oud Gastel.


Hoe kan ik mijn tekening het beste inlijsten?

Welke lijst je het beste kiest, waar je die koopt en hoe je inlijst lees je op Dierenportret inlijsten.


Niet gevonden wat je zocht?

Neem gerust contact met me op. Ik help je graag verder!